Kétfaktoros hitelesítés az admin jogokkal rendelkező felhasználók részére

A vásárlók adataihoz való jogosulatlan hozzáférés nem csak presztízsveszteséget okoz az áruháznak, hanem adatvédelmi incidensnek minősül. Fontos továbbá tudni, hogy tökéletes védelmi rendszer nem létezik, de a jogosulatlan hozzáférést jelentősen meg lehet nehezíteni.


Az alap áruház nem kényszeríti ki a kellően biztonságos jelszó használatát, illetve nem rendelkezik olyan szabályrendszerrel, amivel ezt meg lehet tenni. Ez biztonsági kockázatot jelent.
A kétfaktoros hitelesítés lényege, hogy a megadott adminisztrációs jelszó önmagában még nem elég a hozzáféréshez, egy újabb lépés szükséges hozzá. Egy adott ideig felhasználható, egyszeri kód megadásával a biztonság tovább növelhető. A kódot SMS -ben küldi el a rendszer az adminisztrátor felhasználó által beállított telefonszámra.

A kétfaktoros hitelesítést az alap áruház nem tartalmazza, ez egy opcionális biztonsági kiegészítő elem, de erősen ajánlott a használata. Az SMS küldéséért a szolgáltató a küldött üzenetek számától függő díjat számol fel, ami az ez által nyújtott biztonsági szint eléréséhez képest csekély anyagi ráfordítást igényel.


A DotLogics Hungary Kft. által menedzselt webáruház biztonsági csomagja tartalmazza a kétfaktoros hitelesítés lehetőségét az adminisztratív jogokkal rendelkező felhasználók részére.


Amennyiben az alkalmazás iránt érdeklődik, vagy árajánlatot szeretne kérni, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot.