SSL konfigurálása

Az SSL tanúsítvány használatával egy biztonságos adatátviteli csatorna jön létre a kliens és a kiszolgáló gép között. A titkosított adatot csak a célszerver képes lefordítani és ez biztosítja, hogy a weboldalon megadott adatainkat nem tulajdoníthatják el (adatszivárgás megelőzése). A Google 2014. augusztusától az SSL tanúsítvánnyal rendelkező oldalakat előnyben részesíti azokkal szemben, akik ezzel nem rendelkeznek. A tanúsítvánnyal nem rendelkező oldalakat egyes böngészők "nem biztonságosnak" jelölik meg, így csak felhasználói jóváhagyás után tekinthető meg a tartalma. Ez egy kereskedelmi oldal esetében természetesen megengedhetetlen.

SSL tanúsítvány fajtái:
  • Domain hitelesítő tanúsítvány
  • Szervezet hitelesítő tanúsítvány
  • Kiterjesztett hitelesítő tanúsítvány

Számos típus vásárolható meg nagyon eltérő árakon. Az árak nagyságát a hitelesítés szintje határozza meg. Míg a domain szintű hitelesítés időtartama pár perc, és elég hozzá a domain tulajdonjogát ellenőrizni, addig a szervezet szintű és a kiterjesztett hitelesítés napokig is tarthat, és az adott szervezet regisztrált, legális működésének igazolásáról szól.
Az ingyenes tanúsítványokat 3 havonta meg kell újítani és csak domain szintű hitelesítést biztosítanak, valamint nem tartalmaznak biztosítást. A legtöbb fizetett tanúsítvány egy biztosítási elemet is tartalmaz arra az esetre, ha a tanúsítvány hibájából keletkezik valamilyen incidens.


A DotLogics Hungary Kft. munkája során az infrastruktúra biztosításakor minden esetben SSL tanúsítvány által védett oldalakat hoz létre. Egyéb kiszolgáló környezet esetén minden esetben felhívja a használatára való figyelmet.


Amennyiben az alkalmazás iránt érdeklődik, vagy árajánlatot szeretne kérni, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot.